top of page
הרשמו לידיעון המקוון שלנו

קבלו עידכונים על מאמרים חדשים והתרחשויות אחרות

תודה על הרשמתך

השתתפו במסע אופן הזמן

Ofan Logo a.png

מסע רב חושי בנבכי הזמן, שבו המרבד העשיר של הציוויליזציות הקדומות מתעורר לחיים ושואב אותנו אל תוכו.  

תמונת הסופר/תגור זיו

צורת פוטון בודד נחשפה בפעם הראשונה הודות למודל ממוחשב חדש

עודכן: לפני 6 ימים

חוקרים מאוניברסיטת ברמינגהם, בריטניה, פיתחו מודל מחשב מסקרן כדי להבין את האינטרקציה בין אור וחומר. זה קשה במיוחד, אבל הצוות הצליח לפתח אסטרטגיה כדי לפשט את הבעיה. בכך הם גם הצליחו ליצור משהו מוזר: תמונה המייצגת את הצורה המדויקת של פוטון בודד.

הנה צורת הפוטון היוצאת מהחישובים / Credit: Dr. Benjamin Yuen

פוטון הוא חלקיק אור. אור (וחומר) קיים גם כחלקיק וגם כגל. גילוי הדואליות הזו היה הפתרון לאלפי שנים של מחלוקות, כאשר התברר מניסויים שאור אכן מתפשט כגל, אך ניתן לתאר אותו גם על ידי מנות אנרגיה ברורות, שזה מה שאנו מכנים פוטונים.


האינטראקציה בין פוטונים בודדים לחומר חשובה מאד במכניקת הקוונטים. היא מניעה שורה של מנגנונים שונים - חלקם בסיסיים לטכנולוגיות רבות שאנו מקיימים איתן אינטראקציה מדי יום. הבנת האינטראקציה הייתה משימה מונומנטלית. לאור המתפשט דרך הסביבה יש אפשרויות בלתי מוגבלות לאינטראקציה.


הצוות לקח את הטווח הרציף של האפשרויות ופישט אותו על ידי יצירת קבוצה דיסקרטית. בדרך זו הם הצליחו לדמות את האינטראקציה בין פולט לפוטון, כמו גם את הדרך שבה הפוטון נע לשדה רחוק ומרוחק. החישובים איפשרו גם הבנה גרפית של צורתו של פוטון.


"החישובים שלנו אפשרו לנו להמיר בעיה שנראית בלתי פתירה למשהו שניתן לחישוב. וכמעט כתוצר לוואי של המודל, הצלחנו לייצר את התמונה הזו של פוטון, משהו שלא נראה בעבר בפיזיקה", אמר המחבר הראשי ד"ר בנג'מין יואן (Benjamin Yuen) בהצהרה.


לעבודה תיאורטית זו יש יישומים בכמה תחומים, מפיזיקה ועד מדעי החומרים. טכנולוגיות הדורשות אינטראקציות בין אור לחומר, מטלקומוניקציה ועד מכשירים רפואיים באמצעות בקרת תגובה כימית ברמה מולקולרית, יכולות להפיק תועלת מהידע כיצד הן מתרחשות.


"לגיאומטריה ולמאפיינים האופטיים של הסביבה יש השלכות עמוקות על האופן שבו פוטונים נפלטים, כולל הגדרת צורת הפוטונים, צבעם ואפילו מידת הסבירות לקיומם", הסבירה מחברת-שותפה פרופסור אנג'לה דמטריאדו (Angela Demetriadou).


"עבודה זו עוזרת לנו להרחיב את ההבנה שלנו לגבי חילופי האנרגיה בין האור לחומר, ושנית להבין טוב יותר כיצד האור מקרין אל סביבתו הקרובה והרחוקה. הרבה מהמידע הזה נחשב בעבר כ"רעש" בלבד - אבל יש בו כל כך הרבה מידע שעכשיו אנחנו יכולים להבין ולהשתמש בו. על ידי הבנה זו, אנו מציבים את היסודות ליכולת להנדס אינטראקציות בין אור לחומר עבור יישומים עתידיים, כגון חיישנים טובים יותר, תאי אנרגיה פוטו-וולטאיים משופרים או מחשוב קוונטי", סיכם ד"ר יואן.

מקורות:

39 צפיות0 תגובות

Comments


בקרו בחנות שלנו

הגמל המעופף מביא לכם פריטים יוצאי דופן ומותרות של ימי קדם אל מפתן דלתכם, כמו גם כלים ועזרים למסעות מחקר והרפתקה.

Site banner copy_edited.png
bottom of page